Dagen är inne – En dröm går i uppfyllelse

För snart fem år sedan skrev jag de första raderna av det som en dag skulle bli Drakhornet. Det har varit en lång resa. Det har varit glädje, ångest, väntan, glädje, frustration, väntan, beslutsamhet och en väldig massa arbete. Men nu är det i mål. Idag, den 1:a april så är Drakhornet officiellt släppt. En del av mig tycker att det är den naturligaste sak i världen, det är ju ändå det jag arbetat med att förverkliga under senaste halvåret. För en annan del av mig känns det helt surrealistiskt. Det kommer nog ta ett tag att vänja sig.

Hade inte varit inne i Stockholm på ett tag. Här är jag på väg från stationen till SF-boklhandeln i gamla stan. Det var en härlig vårdag, solen gassade från blå himmel och det var skönt att leva.

Igår gjorde jag något väldigt roligt. Jag åkte ner till SF-bokhandeln i gamla stan och lämnade in ett antal böcker. Jag har alltid haft en speciell plats i hjärtat för SF-bokhandeln. När jag växte upp så fanns det ingen annan butik i hela Sverige som hade ett sådant fokus, och ett sådant utbud av det den litteratur jag älskade mer än något annat. SF-bokhandeln blev ett slags Mecka. Varje gång jag åkte till Stockholm, och det var inte ofta, kanske en gång om året, så ingick ett obligatoriskt besök.

Framme vid butiken. Jag har alltid gillat den där draken ovanför dörren. Men vad exakt är det egentligen den gör med rymdraketen? Kliar den på ryggen?

Jag kunde gå omkring i timmar bland hyllorna. Mina föräldrar, senare mina vänner, senare min fru, fick alltid slita mig därifrån. Men jag gick alltid ut genom dörren med en grön plastkasse i handen och ett leende på läpparna. Nu finns min bok där. Nu står den bland samma hyllor som många av mina idoler. Det är en helt fantastisk känsla.

En plats full med fördolda skatter som bara väntar på att upptäckas.

Jag kom dit hyfsat tidigt på torsdag förmiddag. Det var fortfarande ganska lugnt i butiken, så jag fick mig en liten pratstund med personalen, bl.a. Maths Claesson, en av grundarna till butiken. Det var väldigt trevligt och återigen gick jag därifrån med en grön plastkasse och ett leende.

Här stor Drakhornet på nyhetsbordet, tillsammans med en massa andra böcker. Grym känsla!

Idag släpps Drakhornet. När jag startade hela projektet med att bygga upp förlaget så hade jag som målsättning att boken skulle finnas hos alla stora internetbokhandlare, samt på SF-bokhandeln. Idag har båda målen blivit verklighet. Nu kan jag dö lycklig. 😉 Fast det får nog vänta lite. Jag har många böcker kvar att skriva.

6 comments
 1. Riktigt kul! Känner jag någongång att jag har tid för läsning ska jag absolut se till att titta närmre på din bok. 😀

 2. Grattis Oskar!

  Tänkte fråga om man får köpa ett signerat exemplar? Eller om jag traskar in till SF och handlar en där, kan man ordna någon eftersignering?

  Grattis igen och lycka till!
  /Frances

 3. @André Lundahl: Tack så mycket. Men då vet, man får aldrig tid, man tar tid. Så ta tid och läs en bok! (Helst min.) ;-D

  @Scroll: Kul att du vill ha en! Jag signerar den gärna. Men det smidigaste är att göra det via min förlagshemsida. Kolla den här länken: http://fafnerforlag.se/signering/

  1. Vilken bank har du bankgirot på? 🙂 Kanske ska skriva till det på den sidan. Jag måste iaf fylla i bank, det räcker inte bara med bg-siffrorna.

 4. Måste du skriva in bank? Det låter konstigt. Måste du göra det med dina vanliga räkningar också? Det är Swedbank i vilket fall som helst. Lycka till! 🙂

  1. Ja det var ju dumt av mig, tänkte “föra över” pengarna istället för att göra en “inbetalning”. *hehe*

   Trevlig helg!!! 😀

Comments are closed.