Babylon 5 uppstår från de döda?

Babylon 5 är en av mina absoluta favoritscifiserier. Det spelar ingen roll att specialeffekterna är helt daterade och ser plastiga ut. Det spelar ingen roll att säsong 1 bitvis är ganska skakig. Totalt sätt är B5 en episk upplevelse och något av det bästa jag upplevt i scifiväg (en ära serien delar med Farscape och nya BSG.)

Tyvärr har hela franchiset varit ganska dött de senaste åren. Det har gjorts lite försök att få till stånd några spin-offs, och nya uppslag, men det har inte riktigt fungerat. Men plötsligt börjar ryktena igen. Och man kan ju inte låta bli att undra, och hoppas. Kanske är det annorlunda den här gången! Kanske kommer det att bli av! Läs mer här!

6 comments
 1. Fyför, nu blev jag upphetsad. I min bok ligger B5 en hygglig bit framför både Farscape och BSG (som mest yrade runt sista 1.5 säsongen).

 2. Inget är färdigt ännu. Men hoppet lever. Och för att citera G’kar (vilket jag precis gjorde borta på spelkriget, så det känns passande att göra det här med) så säger han några väl valda ord om hopp:

  ”Greater than the death of flesh is the death of hope, the death of dreams.
  Against this peril we can never surrender.
  The future is all around us, waiting,
  in moments of transition, to be born in moments of revelation.
  No one knows the shape of that future or where it will take us.
  We know only that it is always born in pain.”

 3. Oh, spännande, tycker det är lite tunt med bra sci-fi serier nu för tiden.
  Måste också säga jag tycker B5 är bättre än Farscape och BSG, fast,nde är alla helt olika serier.

 4. Hej Mattias. Kul att höra från dig! Det var inte igår. Hoppas allt är bra annars. Det var ju inte igår som vi satt och kollade B5 på VHS! 🙂

  Visst är det lite tunt med scifi-serier nuförtiden. I alla fall de som utspelar sig i framtiden ute i rymden. Det finns gott om “paranormala” serier som utspelar sig i nutid men väldigt få “riktiga” scifi-serier. Speciellt nu när SG:U fick läggas ner.

  Vi får hoppas att det ändras snart. Även jag behöver min dagliga dos av rymdskepp! 😉

 5. Heh, hoppas det! Tänkte försöka flytta tillbaka till Sverige nästa år, så har det gjort nya B5 då så kan jag komma och hälsa på 😉

  Såg just att du har fått din bok publicerad också, tufft! Går det att köpa den och få den skickad till Australien?

 6. Självklart går det att fixa en bok till Australien! Och du får den signerad också! 😉

  Jag mailar dig.

  Och du är alltid välkommen att hälsa på. Med B5, eller utan.

Comments are closed.