DN uppmärksammar urban fantasy på svenska

Så har även DN fångat upp den nya vågen av urban fantasy på Svenska. I en artikelserie i veckan skrev de några artiklar om vad urban fantasy är och hur det tar sig uttryck i den nordiska kulturen och på det svenska språket.

Du hittar artiklarna här:

Del 1 – Maria Turtschaninoffs “Underfors” med fokus på Helsingfors

Del 2 –Morten Sandéns “Den femte systern” med fokus på Stockholm

De 3 – Nene Ormes “Udda verklighet” med fokus på Malmö

Jag tycker personligen att det är väldigt kul hur denna “nya” fantasygenre tar allt större plats. Förhoppningsvis kommer den att fortsätta expandera. Nu ska vi bara se om vi kan få igång en svensk steam punkrörelse också 🙂

3 comments
  1. Intressant. Jag gillar sådant här. Jag har saknat att folk tar och använder Sverige som skådeplats för lite mer overkliga berättelser, vare sig det är fantasy eller sci fi. Kul att jag inte är ensam, och att det finns folk som tar på sig att diversifiera det litterära utbudet. 🙂

  2. Visst är det kul. Och jag tror bara det kommer att bli mer av det. Väntar som sagt med spänning på den första svenska steam punken.

    Jag har en i huvudet, men kommer inte att hinna skriva den på flera år…
    Sånt är livet ibland.

  3. Fantastiskt! Äntligen får de den uppmärksamhet som de förtjänar. 😀

Comments are closed.