Läskiga äventyr på Gravplaneten

Nu har Imperiets arvingar 3: Gravplaneten släppts, och roligt nog har den fått ett riktigt gott mottagande.

Alices och Elias nya hem, rymdskeppet Stillheten, har kraschat på Umbezra, det gamla Imperiets gravplanet. Där vandrar bara de döda. Påstås det. Men så får de in en nödsignal från mamma. Hon verkar också befinna sig på Umbezra. De försöker hitta henne, och jagade av fiender tvingas de bege sig ner i de uråldriga katakomberna, där ohyggliga varelser och fasansfulla upptäckter väntar …

Med Gravplaneten har jag och Kalle velat skapa något som är både spännande och läskigt. Det är en bok full av rafflande äventyr och sköna karaktärer, men här finns också möten med uråldriga ting, slumrande intelligenser oändligt mycket större än en själv.

Kul nog har dessutom SF-bokhandeln släppt den här intervjun med mig och Kalle där vi pratar om vårt skapande.