Publicerad i det amerikanska SF-magasinet Clarkesworld!

Idag släpps Clarkesworld Magazine 188, där jag har den stora glädjen att få ha med en novell! Det är en engelsk översättning av min novell Gamma. Novellen handlar om några artificiella intelligenser som lever runt ett svart hål efter att universums alla stjärnor slocknat. Så här står det på en svenska baksidestexten:

“I en oändligt avlägsen framtid där stjärnorna har slocknat klamrar sig ändå livet kvar. Gamma är en av grundarna av Kollektivet, en svärm av syntetiska livsformer som lever i omloppsbana runt ett svart hål. Det är en sista högkultur, en flammande fyrbåk i universums yttersta dagar. Men Gamma själv är trött på politiken och intrigerna och har dragit sig tillbaka, endast uppvaktad av sin vän Kthelk’tha. Så faller Kollektivet samman och Gamma och Kthelk’tha tvingas lämna svärmen och färdas ut i det stora mörkret. Bortom avgrunder av rymd och tid väntar en upptäckt och kanske ett nytt hopp.”

Den har tidigare varit publicerad på franska i det canadensiska magasinet Revue Solaris. Superkul att Clarkesworld ville ge ut den engelska versionen!