Warcraft Rap

Det är nu nästan ett år sedan jag var inloggad på mitt Wow konto senast. Det finns helt enkelt inte tid i mitt liv och Wow är (just på grund av att det är så roligt) ett stort tidsträsk som slukar ditt liv. Därför spelar jag max en månad per år.

Men samtidigt håller jag lite koll på franchiset. Det är väldigt många där ute som gör Wow machinima filmer. Specielt har musikvideos blivit populära under senare år.

Här är en av de bästa jag funnit, med den (tydligen) legendariska Nymh.

Texterna är helt otroligt roliga om man spelat Wow. Annars förstår man nog inte så mycket, då de använder väldigt många termer som bara finns i denna typ av onlinespel… men det är kul ändå.

För er som inte vet så är alltså en gold-farmer någon som bara är ute efter att tjäna pengar, och inte är där för att spela spelet och uppleva äventyret. I Kina finns det hundratals företag med tusentals anställda som sitter uppkopplade mot servrar i väst och farmar guld. Detta säljer de sedan till spelare som inte orkar fixa sitt eget guld. De tjänar alltså riktiga dollar på virtuellt guld. Ett exempel på hur virtuell och faktisk ekonomi börjar glida samman.