Banner of the Stars II TV (2001)

Banner of the Stars II (Seikai no senki II)
TV (2001) 9 x 25 + 1 x 35 min


Tredje serien om Lin och Lafiel som började med Crest of Stars. Lin blir strandad på en fängelseplanet som Ahb precis har erövrat från “Förenade Mänskligheten”. Fängelset är uppdelat i en kvinnlig och en manlig halva. Kvinnorna begär, och får beviljat en evakuering. Det giller inte männen som tror att de äntligen ska få lägga vantarna på kvinnorna. Männen gör uppror och försöker ta över planeten för att förhindra att kvinnorna kommer undan.

Lin som sats att övervaka evakueringen fastnar mitt i kriget. Samtidigt är en fiendearmada på väg att tränga in i systemet och Lafiel försöker desperat köpa Lin mer tid.

Enligt min mening höll tyvärr inte den tredje delen samma klass som de två tidigare. Personporträtten är fortfarande intressanta, men historien harvar fast på fängelseplaneten och förlorar fart och därmed intresse. Fortfarande bättre än mycket annat, men man känner sig lite besviken då de två tidigare installationerna var så superbra.

Mitt betyg: 6/10