Varning för Crunchyroll Anime

Jag har länge avnjutit strömmad tv i min iPhone från bl.a. SVT. Det är flera år sedan jag senast prickade in tiden för ett favoritprogram för att bänka mig framför tvn. Nu för tiden glömmer jag alltid att kolla när de går. Men det gör ju ingenting då nästan allt går att få tag strömmat från nätet. T.ex. har jag avnjutit den fantastiska norska serien Lilyhammer, uteslåtande via SVT-plays app.

Men igår slogs jag av en blixt från klar himmel. Om det nu finns appar som strömmar tv, borde det då inte finnas en app som strömmar Anime? Jag letade i App-Store och till min stora förtjusning och förskräckelse så fanns det. Den heter Chrunchyroll och precis som t.ex. Spotify kan man antingen se Anime gratis med avbrott för reklam, eller betala och slippa reklamen. Jag tankade ner, registrerade mig och startade upp.

Chrunchyroll fungerar helt perfekt. Inom en minut hade jag börjat kolla på Total Eclipse, en anime där slemma rymdvarelser invaderar jorden (igen.) Det här är alldeles för roligt. Så roligt att jag inte vet hur jag ska få något skrivande gjort nu, när jag har ett jättestort bibliotek av animeserier med mig i fickan, vart jag än går! Livsfarligt!

Så jag vill härmed utfärda en varning. Om du håller på med något kreativt projekt, så ladda inte ner Chrunchyroll. Det kan vara dödsstöten. Annars är det bara att köra på. 😉

För övrigt tycker jag att det är en fantastisk utveckling vi är med om. Snart finns vilket slags material som helst tillgängligt strömmat över nätet, för en månadskostnad eller med reklam. Spotify m.fl. har visat att det är en funktionell affärsmodell, och det mest spännande är att tillgängligheten blir så stor, och tjänsten är så smidig, att det även effektivt eliminerar piratkopiering. För varför gå igenom hela processen med torrentz, när man bara kan starta upp sin app och med två tryckningar titta på vad man vill.

 

 

1 comment
  1. Jag älskar även jag Crunchyroll! De söker nu även fler personer som vill vara med och bli Crunchies. Så om in på deras hemsida och sök!

Comments are closed.