Blue Submarine no. 6 OVA (1998)

Blue Submarine no. 6
OVA (1998) 3 x 30 + 1 x 50 min


Några årtionden in i framtiden har jordens polarisar smält och hela världen är översvämmad. I oceanerna vimlar det av märkliga genförändrade varerlser som är blandningar mellan djur och människor. Både översvämningarna och de nya varelserna är resultatet av en galen vetenskapsman som fick för sig att människan inte var värld den planet hon bodde på, och därför borde utrotas till förmån för hans nya varelser.

Nu för den sista spillran av mänskligheten en desperat kamp, för att återta sin planet.
Till sin hjälp har de topmoderna ubåtar, och det är den blå nr 6, och folket runt omkring, som vi får följa i denna serie.

Den här serien var svår att betygsätta. Den var väldigt stilistiskt och vackert utförd, och det är en mycket märklig och fascinerande värld som man möter. Samtidigt var historien ganska deprimerande, och karaktärerna var inte direkt några man kände inför. Dessutom var de fascinerande elementen ibland på gränsen till äckliga.

Vill du se något annorlunda, som aldrig någonsin skulle ha kunnat produceras i väst (utan möjligtvis i Frankrike/Belgien) så ska du se den här. Om du bara är ute efter lite lättsmält underhållning, låt bli…

Mitt betyg: 5/10