Cowboy Bebop TV (1998)

Cowboy Bebop
TV (1998) 26 x 25minBebop är ett rymdskepp, med en udda besättning av prisjägare och drömmare
. Där finns Spike, som en gång var torped åt marsianska maffian, men bytte liv efter en incident med en kvinna. Jet, en f.d. polis. Han äger Bebop och gillar att “laga” mat. Faye, en tuff brud i lyxförpackning, som blev infrusen för över hundra år sedan och nu blivit uppväckt utan minnen. Ein, en hyperintelligent hund och Ed, en 12 årig datahacker. De är nästan alltid panka och tar sig an vilket fall som helst bara det betalar bra.

Cowboy Bebop, är en av de där sällsynta serierna där faktiskt alla avsnitt är bra. De har ett fantastiskt persongalleri, med verklig dynamik mellan karaktärerna. De är alla utpräglade personer med drömmar, begär och hopp. Dessutom är varje avsnitt lysande strukturerat och rent tekniskt av högsta kvalitet. För varje avsnitt uppenbaras mer om de olika karaktärernas förflutna, och därmed också, deras framtid. Det är en underbar serie. Se den!

Det finns även en långfilm som heter Knockin on Heavens Door, som utspelar sig mellan avsnitt 22 och 23.

Mitt betyg: 10/10