Slayers Try TV (1996)

Slayers Try
TV (1996) 26 x 25 minDen tredje serien om Lina Inverse, magikern som stjäl från de rika, och behåller det själv!

En enorm magisk barriär har just fallit, och plötsligt kan man segla till länder som tidigare varit blockerade. Våra hjältar får i uppdrag av en gyllene drake att förhindra att en fruktansvärd profetia går i uppfyllelse. Lina, Gourry, Zel, och Amelia reser ut i världen och upptäcker att magin (som för dem är så självklar) är ganska sällsynt där ute. De hamnar raskt i en konspiration mellan drakar och interdimensionella krigare, och måste balansera på ett knivsegg för att överleva.

Den kanske allvarligaste av de tre serierna, med svåra konflikter och moraliska problem.
De roliga stunderna finns så klart kvar, men de är nedtonade till förmån för den mer mogna historien.

Rekommenderas varmt.

Mitt betyg: 8/10