Slayers TV (1995)

Slayers
TV (1995) 26 x 25 minVärldens mäktigaste magiker, Lina Inverse, älskar att äta god mat och kasta eldbollar på banditer.
Inte för att hon är så genomhederlig själv, men en kvinna måste ju äta!

Dessvärre tror alla som ser henne att hon är en liten oskyldig flicka, och Gourry, den där riddaren som hon precis slagit följe med, är kanske duktig på att slåss, men hans hjärna kan inte vara större än en valnöt. Saker och ting vore ändå ganska bra om inte den stora ondskan höll på att vakna till liv och någon idiot verkar vilja släppa ut en demonkung ur hans fängelse.

Detta är en av mitt livs första animeserier. Den var rolig då, och det är den fortfarande. Halvt parodi, halvt seriös, alltid väldigt underhållande. Den är klassisk fantasyserie, som följer standard mall 1A, där ett gäng unga äventyrare ger sig ut i världen för att bekämpa ondskan (och äta mat).

Tyvärr är det en väldig kvalitetsskillnad mellan de första 12 avsnitten, som är lysande, och de sista 14 som mer känns som utfyllnad. Annars hade poängen varit mycket högre.

Väldigt väldigt rolig. Klart sevärd.


Mitt betyg: 6/10