Dragon Half OVA (1993)

Dragon Half
OVA (1993) 2 x 25min

När det kommer till sjuk japansk humor så finns det ett antal mycket underhållande serier. T.ex. gillar jag Irresponsible Captian Taylor eller ännu hellre (för att få den där riktigt vansinniga japanska surrealismen) Excel Saga!

Ändå finns det en serie som slår alla de andra med hästlängder, nämligen Dragon Half! Den är totalt psykedelisk, och helt sjukt rolig.

Historien handlar om Mink, som är hälften drake och hälften människa. Det var nämligen så att hennes pappa, en stor drakdödare sändes ut för att döda en fruktansvärd drake. Istället blev de kära, gifte sig och fick efter ett tag lilla Mink. Hon är nu i tonåren och intresserad av killar. Framförallt är det den stora popsångaren/drakdödaren Dick Saucer som har stulit hennes hjärta. Men när Mink ber om en autograf så försöker han döda henne (Fast Mink märker det knappt, så uppe är hon i sin förälskelse). När hon väl förstår att han hatar drakar ger hon sig ut på äventyr tillsammans med sin alvkompis Luffa, en irriterande unge som heter Pia, och hennes dödliga (men oerhört söta) hamsterand Mappy.

Målet för jakten är att finna en magisk “People Potion” som ska göra Mink helt mänsklig så att Dick Saucer ska kunna bli kär i henne. Tyvärr har vi en elak kung, med sin ännu elakare dotter, som föresten är till hälften ett slime (då kungen blev kär och gifte sig med en slimeflicka). Hon är också ute efter Dick Saucer, och så är jakten i full gång.

Första gången jag såg denna pärla skrattade jag så hårt att jag låg på golvet och kippade efter andan. Och precis när jag trodde att jag kanske ändå skulle överleva så hände något ännu sjukare och jag skrattade till jag knappt kunde andas.

Tyvärr blev det bara två avsnitt. Det går ett envist rykte om att skaparen åkte in i fängelse för innehav av vissa hallucinogena droger. Jag vet inte om det är sant, men det skulle inte förvåna mig. 🙂

Mitt betyg: 9/10