GOTY – Årets spel: 1:a plats

Motivering:

Med en en krypande och skräckinjagande känsla värdig Stephen King, levererade detta mästerverk en resa genom mörkret så desperat att den stundtals vilade på kanten till vansinnets avgrund. Med en grupp sköna karaktärer fångades pricksäkert känslan av den lilla byn, både före och efter mörkrets inbrott. Efter en mäktig final och två geniala expansioner fortsätter spelet att provocera och väcka nya tankar på ett fräscht och ibland genuint obehagligt sätt. Det är helt enkelt lysande.

Årets spel: 1:a plats går till: ALAN WAKE

Det finns inte så mycket mer att säga. Alan Wake är ett fantastiskt spel.

Se gärna: Min recension, mina första intryck (som inte var lika positiva), samt de utmärkelser det vann under Årets rollfigur och Årets ögonblick.

God Jul & Gott Nytt År!

Och ett extra stort tack till Spel-Malmer som organiserat detta bloggprojekt. Tack! och gott jobbat!

Missa inte de andra bloggarna:

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen “Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ‘Årets spel. 1:a plats’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Gaminggrannar, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Spelvärldspareringar, Victoria Saade och Xboxflickan & Nikke.

6 comments
 1. Mycket bra val 🙂

  Alan Wake fick hos mig slåss mot BFBC2 över årets spel och vann med en hårsmån. Men AW är en mycket värdig vinnare.

  God Jul 🙂

 2. Älskar det här spelet, verkligen årets bästa spel utan tvekan, i alla fall utifrån det jag har spelat. Men har svårt att se att någonting annat skulle rå på det här, det skulle väl vara Heavy Rain i så fall som så många andra också verkar hylla enormt. Men tror inte det heller, faktiskt. Fantastiskt spel!

 3. Håller helhjärtat med. Ingen tvekan om att Alan Wake är årets spel. 😀

 4. Där ser man, ännu en vinst för Alan Wake. Och visst kan jag förstå det, det står ut i mängden och erbjuder något annorlunda. Det är inte helt och hållet min grej, men det spelar ingen roll. Väl motiverat och säkerligen en berättigad vinst. God Jul till dig och de dina!

 5. På tal om att låna at my place, så har några polare detta, och min brorsa lånade och spelade igenom förut. Sen dess har jag lämnat tillbaka det, men kanske är det dags att fråga om en andra vända. 😉

  Jag önskar dig en god jul!

 6. @Henke: Det måste ha varit en hård kamp. En grubblande författare, vilse i mörkret mot vanvördiga, explosionsälskande soldater. Du valde i alla fall nästan rätt. 😉 God Jul och Gott Nytt År! 🙂

  @Lunandrez: Jag har inte heller spelat Heavy Rain. Men jag får känslan av att Alan Wake har bra mycket mer action. Och även om jag älskar en bra berättelse vill jag ändå ha lite adrenalinpumpande gameplay också. Så utan att dissa Heavy Rain, så vill jag ändå påstå att AW helt klart är årets bästa spel. 🙂

  @pixelviking: Yes! 😀

  @Micke: Tack det samma. God Jul och Gott Nytt År!

  @NuYu: Hehe… tack så mycket. Men det låter som ett fasligt bökande för dig. Det är inga problem. Jag har kompisar lite närmare som jag säkert kan låna av. Men tack så mycket ändå. Det var väldigt vänligt av dig. 🙂 God Jul och Gott Nytt År!

Comments are closed.