Walking Dead: The Game – Ep 1 (minirecension)

Ett “peka och klicka”-äventyr till iPad baserat på zombieserietidningarna The Walking Dead? Ärligt talat var jag lite skeptisk. Jag hade inte hört så mycket positivt tidigare om Tell Tale Games, som gav ut det. Men en kompis till mig rekommenderade det starkt, så jag var tvungen att testa.

Jag är väldigt glad att jag gav spelet en chans. Det är helt suveränt bra. Vad gäller peka-klicka-aspekten så är det väldigt uppdaterat jämfört med de gamla klassikerna på 90-talet. Och tur är väl det. Missförstå mig inte. Jag älskade alla de där gamla spelen från Sierra och LucasArts, men samtidigt är det inte en spelmekanik som fungerar så bra idag.

Walking Dead lyckas med konststycket att kännas väldigt intensivt fast det är ett klick-spel. Det är imponerande. Det är också ett spel där dina val aldrig är speciellt enkla. De är aldrig svarta eller vita, utan existerar i en konstant gråzon vilket gör allt så mycket intressantare. Det är välskrivna karaktärer och röstskådisarna gör ett bra jobb.

Detta är bara första delen av fem, så jag ser fram mot att spela resten i serien. Jag har hört att det dessutom ska komma en “säsong två” så det verkar som att de här spelen verkligen har fått luft under vingarna.

2 comments
  1. Jag älskade verkligen The Walking Dead-säsongen. Jag tycker i och för sig att den peakade ganska tidigt med en helt fenomenal episod, men slutet på säsongen levererade ändå rejält. Att episoden i fråga lyckas sticka ut bland allt awesome som resten av säsongen ändå är, känns enormt talande för hur bra den är.

    Hoppas att du gillar resten av episoderna. Det är verkligen ett av årets allra bästa spel. Fantastiskt bra.

  2. Grymt! Jag har tagit ner de resterande episoderna nu. Ska bli kul att spela igenom.

    Såg dessutom att Walking Dead faktiskt vann Spike Video Game Award som bästa spel 2012! Och det i konkurrens med bl.a. Mass Effect 3 och Assassins Creed 3. Det är inte illa! 🙂

Comments are closed.